edelstenen programmeren

Edelstenen programmeren

Alle edelstenen bevatten een eigen energie en hebben daarom allemaal een eigen betekenis of werking. Informatie over edelstenen is te vinden op diverse websites en in een variatie aan boeken. In deze informatiebronnen vinden we veel overeenkomstige informatie, maar soms ook erg tegenstrijdig. Daarom is het van belang een edelsteen of kristal te kiezen op gevoel, intuïtie of d.m.v. een meditatie en daarna pas de specifieke eigenschappen op te zoeken. Mocht u een edelsteen graag gebruiken als talisman of amulet of een speciale edelsteen voor één bepaald doeleinde of eigenschap dan kan een edelsteen of kristal geprogrammeerd worden. Dit houdt in dat de edelsteen een opdracht krijgt en als begeleiding dient met een bepaalde eigenschap. Zoals bijvoorbeeld voor bescherming, heling of als krachtbron. De mogelijkheden zijn eindeloos. Wees echter bewust dat deze steen deze intentie continu zal uitzenden naar u en pas stopt wanneer deze gewist wordt (deprogrammatie). Daarom is het ook heel belangrijk dat te beginnen met een deprogrammatie van een edelsteen, omdat deze edelsteen al door iemand anders geprogrammeerd kan zijn. Uiteraard spreekt het voor zich dat de edelstenen ook vooraf gereinigd en opgeladen moeten zijn. Gebruik een programmatie enkel voor positieve doeleinden en nooit om kwaad te doen. Mocht u uit balans zijn, last hebben van angst, boosheid of jaloezie is het beter om iemand anders te laten programmeren dan dat er een verkeerde programmatie in komt. Let wel dat edelstenen enkel een geprogrammeerd kan worden op de eigenschappen die deze al bezit, want anders heeft het weinig nut. Vooraf informatie inwinnen over de eigenschappen van de edelsteen is daarom wel handig.

 

Deprogrammeren
 

Voor de programmatie van de edelsteen zorg er dan voor dat de edelsteen zuiver is en geen ander (onbekend) programma bevat. De beste manier is met intentie deze edelsteen te deprogrammeren. Plaats de edelsteen tussen beide handen en zeg hardop dat alle vorige bekende of onbekende programma's verwijderd worden uit de edelsteen en dat de steen vrijgemaakt wordt van alle oude programma's op alle vlakken en dimensies. Laat de edelsteen vrij en schoon zijn. Herhaal dit proces zo vaak nodig is om de edelsteen vrij te maken van oude programma's. Doe dit op gevoel en heb vertrouwen. Deprogrammeren is altijd verstandig om toe te passen op nieuwe edelstenen, zelfs als er geen nieuwe programmatie toegepast wordt.

 

Programmatie edelstenen

 

Zodra de edelsteen gedeprogrammeerd en gezuiverd is, gebruik dan een edelsteen die passend is voor de opdracht. Is de opdracht rust en sereniteit kies dan een meditatie steen of een blauwkleurige steen. Bij passie, warmte of moed kies dan een rode of oranjekleurige steen zoals bijvoorbeeld Carneool of Jaspis. Heeft de opdracht betrekking tot het keelchakra of spraak is Chalcedoon een uitermate geschikte keuze. Voorwerk over de edelsteen is dus wel vereist. Belangrijk is ook de programmatie duidelijk te formuleren en voorkom het woord: 'niet'. Probeer zo efficiënt en uitgebreid mogelijk te formuleren. Vage formulering kan de edelsteen verwarren.

Zodra alles voorbereid is, focus dan op de edelsteen en plaats deze wederom tussen beide handen. Doe eventueel een korte meditatie voor het programmeren en zorg dat u goed geaard en beschermd bent. Concentreer dan op de edelsteen maak een zuivere connectie tussen uzelf en de steen. Maak deze connectie door visualisatie, intentie of door dit hardop uit te spreken. Het kan zijn dat de edelsteen warm aan begint te voelen of een soort magnetisch gevoel geeft. Zodra dit gevoel van harmonie bereikt is, spreek dan bij voorkeur hardop de opdracht uit (indien geen andere optie kunt u de opdracht in uw hoofd oproepen). Herhaal zo vaak nodig is tot u het gevoel heeft dat de opdracht verankerd is in de edelsteen. De edelsteen is dan geprogrammeerd en kan gelijk gebruikt worden. Draag de edelsteen zoveel mogelijk bij u voor een effectieve werking. En zorg dat deze edelsteen geen rechtstreeks contact maakt met andere edelstenen. Deze kunnen de programmering verstoren of overnemen.

Wanneer na geruime tijd de programmatie u voldoende geholpen heeft of u een nieuw doel in zicht heeft. Zorg dan altijd de edelsteen wordt gedeprogrammeerd, zodat deze weer zuiver is en tot rust kan komen.
 
Tussendoor is het van belang om de edelsteen altijd op tijd te reinigen en terug op te laden. De programmatie zal actief blijven totdat deze verwijderd wordt met deprogrammatie.