Huis numerologie

Huis Numerologie

Een huis zuiver en schoonhouden is erg aangenaam en zorgt voor een goede sfeer. Daarom is energetische huisreiniging een goede manier om een mooie, zuivere en krachtige energie in uw huis te creëren. Buiten dat het huis gereinigd is, is het interessant om te weten dat ieder huis een eigen energie bevat en dit heeft invloed op ons leven. Ook hebben allerlei symbolen effect op de energiestroom in ons huis en staan vaak voor een bepaalde kracht of betekenis. Voorbeeld een cirkel staat voor eenheid, perfectie, eeuwigheid en voltooiing. Het vierkant symboliseert de vier elementen: lucht, water, aarde en vuur. Dit zijn enkele voorbeelden. Naast symbolen bevat je huis ook een nummer, ook dit getal heeft een invloed op de energie van uw hele huis en heeft ook een speciale betekenis. Het komt vanuit de numerologie. Dit wil zeggen dat een getal naast het uitdrukken van een hoeveelheid ook een spirituele kracht heeft. In principe kunt u cijfers en getallen dus ook als symbolen zien. Er zijn natuurlijk vele factoren die invloed hebben op de energie binnenshuis, maar de numerologie van uw huis is zeer belangrijk op de eigen energie van uw gehele huis. In dit artikel zal ik ingaan op de numerologie van het huis, hoe u deze kunt berekenen en wat de betekenis is van de essentie van het getal in uw huis.

 

Hoe berekent u het nummer van uw huis: Als u in een huis woont met een gewoon huisnummer, dan gebruik enkel de cijfers. Indien uw een huisnummer heeft van 1 t/m 9 is dat het getal van uw huis, maar als u een hoger cijfer heeft dan 9, reduceert u dit tot één getal. Bijvoorbeeld als u woont op nummer 19, maak dan de volgende rekensom 1+9= 10 -> 1+0 = 1 dan bevat uw huis een 1- energie. Mocht uw huis een letter bevatten zoals 36C zet dan de letters om in cijfers door A=1, B=2, C=3 etc. Voorbeeld 36C wordt 3+6+3= 12 -> 1+2=3 dit huis bevat dan een 3-energie.

Er zijn huizen die helemaal geen nummer bevatten enkel een naam, dan kun je met onderstaande tabel de naam omzetten in cijfers.

Voorbeeld: Grachtenpand: 7+9+1+3+8+2+5+5+7+1+5+4= 57 -> 5+7=12->1+2=3 dan bevat dit huis een 3-energie. Let op dit geld enkel als het huis geen huisnummer bevat, u hoeft dus geen straatnaam mee te rekenen indien u een huisnummer hebt.

 

Zoals u al begrepen heeft zijn er 9 verschillende energieën. Er zijn echter 3 uitzonderingen buiten deze negen. Namelijk nummer 11, 22 en 33. Deze reduceert u naar 2, 4 en 6 maar bevatten buiten deze respectievelijke energie ook nog een eigen speciale toevoegende energie.

 

Nummer 1
De essentie van 1: Onafhankelijkheid; nieuw begin; eenheid met het leven; zelfontwikkeling; individualiteit; vooruitgang; creativiteit.
De energie van een 1 huis: Deze energie is zeer geschikt voor iemand die een individueel en creatief avontuur wil ondernemen. Iemand die in dit huis woont, leert eerder uit ervaring dan van instructie en advies van anderen. Een 1 huis bevordert mensen hun intuïtie te laten volgen en die hun persoonlijkheid op een creatieve en originele manier willen uitdrukken. In een 1 huis kunnen soms sterke emoties tot uiting komen, zeker als er verschillende mensen met een sterke persoonlijkheid wonen. Maar de emoties zijn van helend aard en kunnen creativiteit bevorderen. Dergelijke huizen zijn geen keurig opgeruimde huizen, maar zelfs de kleinste details behoren aan het creatieve proces. Indien u altijd voor anderen gezorgd heeft en nu eens tijd aan jezelf wilt besteden en uzelf op nummer 1 wil plaatsen is het een goed idee om in een 1 huis te gaan wonen. U voelt je meer assertiviteit, onafhankelijk en bent bereid tot het nemen van risico's.
De uitdaging van een 1 huis: Soms ervaart u het gevoel van isolatie of alleen zijn in een 1 huis, ook als er anderen aanwezig zijn. Anderen kunnen dit zien als egoïsme, maar u isoleert zich enkel om beslissingen te kunnen nemen, die goed voor u zijn.

 

Nummer 2
De essentie van 2: Evenwicht tussen de yin- en yang-energie van het universum; polariteiten; zelfovergave; anderen belangrijker vinden dan zichzelf; een dynamische aantrekkingskracht; kennis is afkomstig uit evenwicht en het samengaan van tegengestelden.
De energie van een 2 huis: is een uitstekend huis voor mensen die de ruimte delen als huisgenoten, geliefden of als man en vrouw. De 2-energie is als twee kaarsen die door dezelfde bron worden aangestoken. Ze zijn apart maar delen hetzelfde licht. Mensen in een 2 huis kunnen heel goed bij elkaar horen. Ze zijn sterk verbonden met de energie en gevoelens van de anderen die het huis delen. Als u in een 2 huis woont verlangt u naar vrede en harmonie, die u hoopt te verkrijgen door diplomatiek gedrag. U bekijkt vaak liever op afstand de situatie, dan gelijk uw eigen mening te geven. U merkt ook dat u de mening van anderen volledig en liefdevol begrijpt. In een 2 huis wordt u ook steeds gevoeliger voor de subtiele energie van muziek, de natuur en auravelden van anderen. Tuinieren, muziek, kunst en magie zijn uitstekende hobby's in een 2 huis. U ontwikkelt een zachtere aard en het verlangen naar harmonie. Dit huis stimuleert ook de ontwikkeling van spirituele en intuïtieve gaven. Het is ook een huis waar een huwelijk of andere relatie het beste tot groei kan komen.
De uitdaging van een 2 huis: Omdat gevoelens versterkt worden in een 2 huis, kan het zijn dat u overgevoelig bent voor de gevoelens van anderen of daar te veel rekening mee houdt. Als u merkt dat dit gebeurt, trek u dan even terugneem tijd voor uzelf en luister goed naar uw innerlijke stem. Het lijkt soms dat de energie van een 2 huis anderen buiten sluit, omdat de bewoners nogal met elkaar bezig zijn.

 

Nummer 3
De essentie van 3: De drie-eenheid: gedachten, lichaam, geest; de drievoudige aard van de Goddelijkheid; expansie; expressie; communicatie; vrolijkheid; zelfexpressie; gevend naar buiten toe; openheid; optimisme.
De energie van een 3 huis: is een uitstekend huis waar u positief kunt voelen over uzelf en over uw leven. Het is ook een huis waarin een goede communicatie heerst. In dit huis kunt u een goede visie op het leven ontwikkelen. Positief denken resulteert in positief handelen. Een 3 huis wakkert uw enthousiasme aan en bevordert een warme aard. Het is een uitstekend huis voor feesten. Ook begeleidt een 3 huis zowel seksuele als spirituele energie. Als u in een 3 huis gaat wonen, versterkt dit uw sociale leven. Het is een huis waarin mensen met verschillende culturen en achtergronden elkaar kunnen ontmoeten in een sfeer van licht en liefde. De kracht van de 3 eenheid is in dit huis sterk aanwezig, evenals de energie van de driehoek of piramide.
De uitdaging van een 3 huis: Als u in een 3 huis woont, bestaat de kans dat u te snel groeit en te kwistig met uw energie omgaat. Houdt u financiën in de gaten, want in een 3 huis bestaat de neiging eerst te genieten en pas later te betalen. De bewoners van een 3 huis zijn vaak iets te optimistisch. Maar het plezier dat u in een 3 huis meemaakt, maakt alle uitdagingen goed.

 

Nummer 4
De essentie van 4: Zekerheid; de vier elementen en de vier heilige windrichtingen; zelfdiscipline door werk en dienstverlening; productiviteit, organisatie, heelheid en eenheid.
De energie van een 4 huis: geeft een stabiele en veilige energie. De 4 staat voor de 4 muren of grenzen die veiligheid bieden. Dit symboliseert een sterke fundering en bescherming. Voelt u onzekerheid en heeft u het evenwicht verloren in uw leven, verhuis dan naar een 4 huis. U wordt dan omgeven door een praktische en bestendige aarde energie. Een 4 huis geeft een hele goede verbinding met moeder aarde en zorgt daardoor dat u goed gegrond bent. In dit huis vindt u zekerheid, evenwicht en kracht en u zult vruchten plukken van het werk dat u verricht. Uw werk kan bevrediging schenken en een bron van veiligheid creëren. Een 4 huis zorgt voor zekerheid op werkgebied en het bouwen aan de toekomst. Mensen die door een 4 huis worden aangetrokken, werken vaak in de dienstverlening, zoals verpleging. Dit huis is uitermate geschikt voor een groep mensen die samen naar een bepaald doel toe werken. De groep zal merken dat het huis hun doel bevordert. Met behulp van het aanroepen van de vier elementen en de vier windrichtingen kun je de energie van het huis versterken. Als tuinieren uw passie is en u verbonden voelt met de energie van de aarde, zult u in dit huis zeer goed thuis voelen.
De uitdaging van een 4 huis: Soms is het in een 4 huis alsof u alleen maar aan het werk bent en nooit tijd vindt voor ontspanning. Mocht u dit gevoel ervaren neem dan een dag vrij en breng deze zorgeloos door. Ook kunt u in dit huis de neiging krijgen tot hamsteren en tot koppigheid. Onthoud dan dat er altijd genoeg is en dat u zich geen zorgen hoef te maken. Geniet ook van het leven in plaats van alleen serieus te zijn.

 

Nummer 5
De essentie van 5: Vrijheid; zelfemancipatie; actief; fysiek; impulsief; energiek; avontuurlijk; vindingrijk; reizen; nieuwsgierigheid; opwinding; verandering.
De energie van een 5 huis: is bruisend, levendig en voortdurend aan het veranderen. Als u het gevoel heeft dat er geen vooruitgang is en dat u vastzit, is een  5 huis een prima huis voor u, deze staat voor activiteit, beweging en verandering. U krijgt veel bijeenkomsten, telefoongesprekken, feesten en zal regelmatig eropuit trekken. Het zorgt voor meer opwinding en avontuur in uw leven. In dit huis kunt u een goede communicatie ontwikkelen. Het huis is levendig en trekt veel bezoek aan, het is een komen en gaan van zowel uzelf als anderen in dit huis. De energie van een 5 huis zorgt voor mentale stimulatie, het verzamelen van informatie en ervaringen en ook voor het delen daarvan met anderen. Dit is een zeer geschikt huis voor journalisten die thuis werken. De ervaringen in een 5 huis lopen nogal uiteen. Als u celibatair wil leven is dit huis af te raden. Uw sexappeal wordt in een 5 huis groter en u kunt vele romantische uren beleven.
De uitdaging van een 5 huis: Soms is alsof u met uw leven in wervelstorm terecht gekomen bent. Mocht u het gevoel krijgen uzelf te verliezen, doe dan rustig aan en neem de tijd om op adem te komen. Vaak wordt in een 5 huis ook impulsieve beslissingen genomen. Met een 5 huis kunt u goed op uw gevoel vertrouwen, maar als i een belangrijke beslissing moet nemen is het verstandiger eerst heel goed na te denken, voor u in actie overgaat.

 

Nummer 6
De essentie van 6: Zelfharmonie; medeleven; liefde; dienstverlening; sociale verantwoordelijkheid; schoonheid; kunst; gulheid; bezorgt; liefdevol; kinderen; evenwicht; vrijwilligerswerk.
De energie van een 6 huis: is een centrum van harmonie en evenwicht. Deze energie is zeer geschikt voor een gezin, vooral als er kinderen bij zijn. Als u in een 6 huis woont, bent u betrokken bij de samenleving en wilt u graag mensen helpen die het minder hebben dan u. Als u artistieke gaven wilt ontwikkelen is dit huis ook heel erg geschikt. Voor iemand in de hulpverlening is dit een uitstekend huis, aangezien het huis een verzorgende en voedende energie geeft. Een hulpverlener die in een 6 huis woont zal veel minder moeite hebben om bij cliënten tot de kern van de zaak door te dringen en kan zich beter verplaatsen in de situatie. Het gezin- of familiegevoel is erg belangrijk in dit huis. Een goede en liefdevolle relatie met partner, huisgenoten, vrienden en familie krijgt in dit huis alle ruimte om te groeien. Ook het verfraaien van het huis en de omgeving zijn in een 6 huis van belang.
De uitdaging van een 6 huis: omdat er in een 6 huis voornamelijk gegeven wordt, hebben de bewoners soms de neiging om te veel van henzelf te geven. Het is van belang dat er evenwicht komt tussen het geven aan anderen en zorgen voor zichzelf. Het comfort van een 6 huis kan ervoor zorgen dat de bewoners zich soms afzonderen van de wereld, dus zorg ervoor dat u zich ertoe zet ook naar buiten te gaan.

 

Nummer 7
De essentie van 7: Het innerlijke leven; mystiek getal dat wijsheid symboliseert; de zeven chakra's; geboorte en wedergeboorte; religieuze kracht; heilige eden; geneigdheid tot rituelen, vooral van spirituele soort; de weg van de eenzaamheid; analyse, beschouwing.
De energie van een 7 huis: is een plaats voor beschouwing en afzondering waar u de huidige gebeurtenissen en die van het verleden kunt analyseren, met nadruk op uw spirituele ontwikkeling. Een 7 huis is een perfect huis voor iemand die alleen woont, om zich te kunnen ontwikkelen spiritueel gebied, die wil mediteren en goddelijke inspiratie zoekt. Het kan moeilijk zijn om een 7 huis met anderen te delen, behalve als de anderen dezelfde visie delen. Dit is een geschikt huis voor een student of onderzoeker, want de energie leent zich uitstekend voor doelgericht onderzoek. De energie van dit huis bevordert uw intuïtie, uw dromen, visioenen, telepathische ervaringen, filosofische en metafysische studie. Kortom alle wat u helpt bij het zoeken naar uw levensweg.
De uitdaging van een 7 huis: voor iemand met materiële behoefte is dit geen geschikt huis. De energie van dit huis richt zich namelijk enkel op het spirituele vlak en geenszins op het materiële. Ook als je op zoek bent naar een relatie is dit geen beste keuze, want de energie dwingt u zich af te zonderen en alleen te leven.

 

Nummer 8
De essentie van 8: Oneindigheid; materiële welvaart; kracht die aan zichzelf wordt ontleend; overvloed; kosmisch bewustzijn; beloning; autoriteit; leiderschap.
De energie van een 8 huis: geeft u overvloed in alle aspecten van uw leven: een overvloed aan vrienden en familie en aan materieel bezit. Als u uw leven materieel gezien op orde wilt krijgen is dit huis ideaal. De energie bevordert uw organisatietalent en uw leidinggevende capaciteiten en geeft u de eigenschappen die u voor materieel succes nodig heeft. Door discipline en hard werken kunt u een machtspositie voor uzelf creëren. Als u het gevoel dat u materieel achterblijft omdat u hard gewerkt heeft aan uw spirituele en emotionele kant, is dit huis heel geschikt voor u. Macht en financiële overvloed behoren tot de mogelijkheid met deze energie. Ook beloningen, eerbetuigingen en publieke erkenning behoren tot de mogelijkheden. De 8 is de energie van de heelheid. Uw relaties kunnen zich in meerdere opzichten ontwikkelen, zowel op het fysieke als op het spirituele en mentale vlak. U kunt respect en gelijkheid afdwingen.
De uitdaging van een 8 huis: Het is van belang dat u het welzijn van anderen onthoudt en ga verstandig met uw geld om. Anders blijft u in een 8 huis altijd met overvloed bezig.

 

Nummer 9
De essentie van 9: Menslievendheid; onbaatzuchtigheid; uw leven wijden aan anderen; dit getal staat voor het afmaken wat u begonnen bent en voor einde; loslaten; universeel medeleven; tolerantie; wijsheid.
De energie van een 9 huis: is dat u succes krijgt met waarvoor u heeft ingespannen. In dit huis groeit medeleven en compassie voor de mensheid. Door de energie van dit huis kunt u over uw eigen grenzen heen kijken. U bent bereid veel te geven aan anderen, omdat u zich realiseert hoeveel u zelf gekregen heeft in het leven. U kunt uw wijsheid erg hoog ontwikkelen in dit huis. Omdat u weet dat u een lid bent van één groter geheel kunt u makkelijker kleine dingen loslaten en heeft u geen last van beledigingen. Oude vriendschappen kun weer opleven als u in een negen huis woont. Mensen voelen zich aangetrokken tot de wijsheid en het medeleven wat u opdoet uit het 9 huis. Dit is een geschikt huis om bepaalde projecten af te maken. Leef naar uw eigen waarheid dan merkt u dat u een voorbeeld bent voor anderen.
De uitdaging van een 9 huis: U vergeet soms wel eens een bepaald individu omdat u zo bezig bent wat goed is voor een groot aantal mensen. Ook vergeet u wel eens een bepaald aspect van uzelf omdat u naar uzelf kijkt als één geheel. U kunt bijvoorbeeld beseffen dat snoepgoed ongezond is, maar vergeten dat het innerlijke kind wel een snoepje kan gebruiken als troost of voor plezier.

 

Nummer 11
Dit nummer geeft als extra toevoeging (van nummer 2) een goede ontwikkeling van de intuïtie, helderziendheid, spirituele genezing en andere metafysische gaven. Dit is een goed huis voor iemand die dergelijke eigenschappen in zichzelf wil ontwikkelen.

 

Nummer 22
Dit nummer geeft als extra toevoeging (van nummer 4) een ongelimiteerd potentieel voor meesterschap op elk gebied, naast spiritueel, ook fysiek, emotioneel en mentaal.

 

Nummer 33
Dit nummer geeft als extra toevoeging (van nummer 6) dat alles mogelijk is.

Bron: 'Een huis vol bezieling' van Denise Linn